Eix Sagrada Família

Eix Sagrada Família
Noticias

¿Cómo la digitalización puede ayudarte con la gestión de tu taller?

25 de abril de 2023

Automatitzar processos ens permet estalviar costos, esforços i temps, i alhora ser més productius. Descobreix en aquest post quines àrees del teu taller mecànic pots digitalitzar i com el Kit Digital t'ho fa més fàcil.

Ho hem dit en altres oportunitats i ho reiterem: la tecnologia ha arribat per ajudar-nos a ser més productius. Això s'aplica per a qualsevol tipus de negoci, incloent els tallers mecànics. Per això, des d'Acelera pime volem ensenyar-te a dur a terme la transformació digital del teu taller perquè, a través de diferents eines ofimàtiques, puguis tenir processos més eficients, arribis a més clients i ofereixis una millor atenció. 

Sabies que a Espanya es fan al voltant de 100 mil cerques mensuals sobre tallers mecànics a Google? Això pot suposar una gran oportunitat per als professionals del taller, ja que hi ha milers de persones que fan aquestes cerques per contractar algun servei o producte per als seus cotxes.

La digitalització és un procés que ha anat més lent al sector automotriu i molts petits tallers segueixen sense estar digitalitzats per complet.

Digitalitzar el teu taller mecànic és molt important per diversos motius com, per exemple: donar visibilitat al teu negoci i captar nous clients, incrementar les vendes, optimitzar processos i millorar el posicionament dins un mercat cada cop més competitiu i tecnològic.

Avantatges de digitalitzar el teu taller mecànic

  • Optimitza la gestió i la rendibilitat: amb les eines adequades podràs portar control de les existències del magatzem, formalitzar comandes, administrar cites de clients i gestionar pressupostos i factures. Tot això duna manera més ràpida i senzilla.
  • Augmenta la productivitat dels mecànics: hi ha programaris especialitzats que ajuden a diagnosticar els problemes dels vehicles optimitzant el procés de revisió i augmentant la precisió dels tècnics.
  • Millora la relació amb els clients: gestionar la base de dades dels teus clients i automatitzar les comunicacions de manera segura, fa que se sentin millor atesos i satisfets.
  • Augmenta la visibilitat del taller: comptar amb presència en línia permet arribar a nous clients d'una manera més ràpida.

Com es pot digitalitzar el teu taller amb l'ajuda del Kit Digital?

La transformació digital no és una cosa nova per als tallers mecànics, és un procés que molts van iniciar fa molt de temps. No importa quin és el grau de digitalització del teu taller, el Programa Kit Digital posa a la teva disposició un bo digital perquè puguis implementar les solucions següents: 

  • Facturació electrònica

Aquesta solució consisteix en digitalitzar el flux d'emissió i de recepció de les factures tant dels teus clients, com dels proveïdors. Això et permetrà millorar l'eficiència i la productivitat del teu taller, a més de reduir errors manuals i contribuir amb el medi ambient en no utilitzar paper.

  • Pàgina web i posicionament a internet

Aconsegueix la nova pàgina web del teu taller mecànic o renova la que ja tens totalment gràcies a aquesta solució. El Kit Digital us ajuda a tenir el vostre propi disseny amb el vostre domini i hosting corresponents perquè pugueu arribar a més clients. 

A més, una bona pàgina web us permet posicionar el vostre taller a internet. Per exemple: imagina que algú es trobi proper al teu taller, consulteu a Google quins són els tallers mecànics més propers i apareguin les dades del vostre taller dins dels primers resultats. Per ells, cal comptar amb un perfil d'empresa a Google i una estratègia SEO. Tot això, et permetrà augmentar la visibilitat del teu negoci i generar confiança en els teus futurs clients. 

  • Gestió d´inventari

Amb l'ús de certes eines ofimàtiques, podràs digitalitzar i automatitzar processos del teu negoci relacionats amb la compra a proveïdors i previsió d'stock com: previsió de recanvis, compres, devolucions, cancel·lacions, entre d'altres.

  • Gestió de clients 

Depenent de la quantitat de clients que tinguis, potser una llibreta, o fins i tot un Excel ja no són suficients per a la gestió dels teus clients. Una eina com un CMR (Customer Relationship Manager) et permetrà emmagatzemar i consultar les dades de tots els clients. A més, també us facilitarà optimitzar la gestió de les relacions comercials amb els vostres clients actuals i potencials.

Gestionar un taller mecànic, sense importar-ne la mida, és una activitat que s'ha de realitzar de la manera més professional possible. És per això que, com a empresa que és, s'ha d'adaptar a tots els processos de la societat actual sense témer la modernització i entenent tots els avantatges que suposa la digitalització per al negoci.

Si comptes amb les eines, els procediments, el suport i els professionals adequats, aquesta gestió es pot resultar més fàcil i eficient. Ja comptes amb tot el necessari per unir-te al canvi digital?

Acelera Pyme - red.es

Nuestros socios

Habistock
Azalea Estètica
El Glop Gaudí
Barcelona Rental Scooter
Welcome Fiestas
Home - Homing
L'Empanadité
Cargando...
x
X